Rodermarkt Taxi

Categories: Nieuws

De Rodermarkt: 6 dagen lang genieten  van muziek, kermis, drank en een boel gezelligheid. Dit op het jaarbeursterrein of in de kroegen en op straat!

Wij van de Rodermarkt Taxi zijn juist een samenwerking aangegaan tijdens deze dagen, om een eerlijke prijs te blijven garanderen. En daarnaast als extra service kan er ook met de Rodermarkt munten betaald worden. Deze taxi’s zijn te herkennen aan het gele Rodermarkt Taxi logo!

We zien dat er tijdens de Rodermarkt veel taxi’s van buiten Roden komen. Hier ontkomen we ook niet aan, en is ook noodzakelijk gezien de grote aantallen wat deze dagen in Roden te vinden is!

Alleen helaas leert de ervaring dat sommige taxi’s niet altijd eerlijk met de prijs omgaan. En kan er nog wel eens een te hoge prijs gevraagd worden voor een taxi rit. Dit geld dus niet voor alle andere chauffeurs, maar denk goed na of laat je goed informeren over de prijs van de rit!

Waar kan je op letten:
– verplicht is namelijk dat er een tarief kaart in de auto ligt, waarin zichtbaar is, voor welke prijs men rijdt.
– men mag niet boven het wettelijk vastgestelde tarief gaan zitten:

Soort taxivervoer Maximum starttarief Maximum kilometertarief    Maximum tijdtarief (per minuut)
Personenauto (maximaal 4 personen) € 2,97 € 2,18    € 0,36
Busje (5 tot 8 personen) € 6,04 € 2,75    € 0,41

Rekenvoorbeeld kosten van een taxirit

Stel u maakt in een personenauto een rit van 7 kilometer die 15 minuten duurt. Als de taxivervoerder de maximum tarieven zou hanteren zou deze rit kosten:

  • starttarief € 2,97
  • kilometertarief 7 x € 2,18 = € 15,26
  • tijdtarief 15 x € 0,36 = 5,40.

In totaal is dat € 23,63

Als je al weet wat de maximale tarieven zijn, kan je zelf een beetje berekenen wat een rit vanaf bijvoorbeeld centrum Roden naar je huis kost. Nu wil het wel eens een paar euro schelen, in verband met de duur van de rit, maar weet je wel wat je ongeveer kan verwachten, en niet 10 of 15 euro te veel betaald! Of soms het dubbele wat er wordt afgerekend! poster rodermarkt taxi

Leave a Reply